Anastasiadis Leather Products

Anastasiadis Leather Products

Πάνω απο 90 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας πάνω στα δερμάτινα υποδήματα και αξεσουάρ

Γεγονός είναι πως το φαινόμενο της μετανάστευσης των Ελλήνων κατά τον 19ο αιώνα μάστιζε στη χώρα μας, έτσι έγινε και με την οικογένεια μας. Ο προπάππους μας λοιπόν Αναστάσιος Αναστασιάδης το 1925 αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αιθιοπία ή κατ΄άλλους Αβησσυνία για να εργαστεί ως υπάλληλος σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων με την επωνυμία “DARMAR” ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του. Ύστερα από δέκα χρόνια εργασίας υποχρεώθηκε να φύγει από την περιοχή της Αιθιοπίας λόγο του Ιταλό-Αιθιοπικού πολέμου.

Επιστρέφοντας στη Ρόδο αποκλείστηκε λόγο του πολέμου των Ιταλών & των Γερμανών οι οποίοι κατέλαβαν την Ελλάδα. Μετά το τέλος του πολέμου το 1945 γύρισε πίσω στην Αιθιοπία και εργάστηκε πάλι στο εργοστάσιο DARMAR. Αφού μάζεψε χρήματα ενοικίασε το δικό του χώρο για τη κατασκευή υποδημάτων. Η δουλειά του βρισκόταν σε γοργούς ρυθμούς, καλύπτοντας την αγορά με τα υποδήματα του και ταυτοχρόνως κατασκευάζοντας άρβυλα για τον Αιθιοπικό στρατό.
Με το μεράκι που ίδιος είχε & με τη βοήθεια του Υιού του Φιλίππου Αναστασιάδη είδε τους κόπους του να πιάνουν τόπο καταφέρνοντας την αγορά του δικού του οικοπέδου και χτίζοντας το δικό του Εργοστάσιο υποδημάτων. Έτσι λοιπόν έφερε καινοτόμο εξοπλισμό για την εποχή από την Ιταλία και έκανε εισαγωγές υλικών από την Αγγλία, τη Γαλλία & κυρίως από την Ιταλία. Η κυριαρχία πλέον στην Αιθιοπική αγορά ήταν γεγονός με την επίτευξη της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο τότε Βασιλιάς της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελάσιε κατασκευάζοντας τα προσωπικά υποδήματα του.
 
Ο ερχομός του θανάτου του προπάππου μας έφερε τη διοίκηση του εργοστασίου στον Υιό του Φίλιππο Αναστασιάδη, ο οποίος επεκτάθηκε ανοίγοντας δύο εμπορικά καταστήματα, το ένα στεγαζόταν στη Πιάτσα και το άλλο στην Αγορά της χώρας. Στην Εταιρία βίωναν την Άνθηση της με ταχείς ρυθμούς. Το 1979 επιφύλασσέ όμως για αυτούς μεγάλες αλλαγές των συνθηκών για τις οικογένειες των ομογενών της Αιθιοπίας, καθώς το κομουνιστικό καθεστώς που επικρατούσε πλέον στη χώρα έφερε το χάος στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να έρθουν σε κίνδυνο οι ζωές των ξένων που βρίσκονταν εκεί. Κατόπιν πολυμερούς σκέψης αποφάσισε λοιπόν να πάρει την οικογένεια του και να εγκαταλείψει κόπους ζωής και όλα τα υπάρχοντα τους επιστρέφοντας πίσω στη Ρόδο.

Με την επιχειρηματικότητα να τον περιβάλει τον ίδιο καθώς και των Υιό του πλέον Αναστάσιο Αναστασιάδη ο οποίος αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο Πατρών ως Ηλεκτρολόγος μηχανικός, διείσδυσαν στην αγορά της Ρόδου με το άνοιγμα της βιοτεχνίας υποδημάτων & δερμάτινων ειδών η οποία στεγάστηκε επι της οδού Σοφούλη. Ξεκίνησαν να τροφοδοτούν τα καταστήματα της Ρόδου και τα καταστήματα τα οποία βρίσκονταν στα χωριά, κάνοντας παράλληλα εξαγωγές στη Γερμανία.
Σήμερα με τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης να κυριαρχούν στη χώρα μας οι οποίες σκόπιμα επέφεραν τη καταστροφή της ελληνικής παραγωγής με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν οι ξένες εταιρίες στην ελληνική αγορά, ρίχνουμε «γροθιά στο μαχαίρι» ενάντια της κρίσης επιστρέφοντας στην αγορά για την κάλυψη της σε νέα σχέδια υποδημάτων καθώς και των αξεσουάρ, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα έχει θέση στη παραγωγή!

  • Κάλαθος Ρόδος, 85105
    (+30) 2244031871 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.